Josip Bilaver
Josip Bilaver
Državni tajnik
Hrvatska demokratska zajednica
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Josip Bilaver je državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture od srpnja 2019. godine. U istom je ministarstvu od siječnja 2017. radio kao pomoćnik ministra Olega Butkovića.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na studiju Organizacija i menadžment i upisao poslijediplomski specijalistički studij strateškog poduzetništva.

Bio je zastupnik u 8. sazivu Hrvatskog sabora, gdje je 2016. godine bio potpredsjednik Odbora za europske poslove, a prije toga je radio u privatnom sektoru kao direktor tvrtki Mediatus poslovno savjetovanje j.d.o.o. i Alicante Consult d.o.o.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izreklo mu je opomenu 2016. godine zbog toga što je uz dužnost saborskog zastupnika bio i direktor tvrtke Alicante Consult, odnosno upravljačka prava u konzultantskoj tvrtki nije prebacio na drugu osobu.

Početak mandata
24. 9. 2020
Mjesečna neto primanja od obnašanja dužnosti
2.159,80 €
Nema imovine
Članovi obitelji
Miva Jadera d.o.o.
Iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup (leasing)
Hrvatska
Udio u vlasništvu
100 %
Napomena:

Izvori: Sudski registar, imovinska kartica, Državna riznica, Poslovna

Podaci o financijama tvrtke dobiveni su na temelju financijskih izvještaja za 2022. godinu. Oni uključuju kratkotrajnu i dugotrajnu imovinu, kratkoročne i dugoročne obveze te ukupne prihode tvrtke.